Demirtaş Sakarya Mah. Osmangazi Caddesi No:86 D:1 Osmangazi/Bursa Ovaakça Mah. Mehmet Dede Caddesi No:6/A Osmangazi/Bursa

Randevu Talebi

!
!
!
!
İptal
Lütfen Bilgilerinizi Eksiksiz Giriniz
Randevu talebinizi alabilmemiz için lütfen iletişim bilgilerizi eksiksiz giriniz ve randevu talep nedeninizi mesaj kısmına yazınız.

Acil Durumlar

Braketleriniz ve Teliniz takıldıktan sonra oluşan diş ağrısı;

Braketleriniz ve teliniz takıldıktan sonra en sık rastlanan problemlerden biri ilk günler yaşanan diş ağrısıdır. Ağrı 3-7 gün içerisinde geçecektir. Bu durum yemek yemenizi daha da zorlaştırabilir. Bu süreci yumuşak ve sulu gıdalarla daha rahat atlatabilirsiniz. Bir ağrı kesici alabilirsiniz. Örnegin; Minoset, Parol, Apranax vb.

Dudak ve yanaklarda tahriş

Braketler ve telin takıldığı ilk günlerde dudak ve yanaklarda tahriş oluşabilir. Ortodontik tedavi sonrasında ihtiyaç durumunda vereceğimiz mum, tahrişi atlatmanızda size yardımcı olacaktır.
Braketlerinize mumu uygulamak için mumunuzda küçük bir parça kopartın ve iyice yuvarlayarak yumuşak bir hale getirin. Yumuşak hale getirdiğimizi mumu, dudak ve yanağımızı tahriş eden braket veya bandın üzerine getirerek yapıştırın.
Mumunuz yemek yerken düşebilir, çıkabilir, hatta yutabilirsiniz. Herhangi bir zararı olmadığı için endişe etmenizi gerektirecek bir durum değildir. Mumunuz bittiyse ve ya elinizde yoksa sakızı mum gibi  braketler üzerine yerleştirebilirsiniz.
Ayrıca, ağız gargaraları kullanmak oluşabilecek ağrıyı dindirmede ve tahrişi azaltmada faydalı olacaktır. 

 

Dişlerde sallanma

Ortodontik tedavi ile kuvvete maruz kalmış tüm dişlerde tedavinin ilerleyen zamanlarında sallanma görülür. Bu normaldir. Tedavi bittikten sonra bu durum zamanla geçer.

Kopan band ya da braket

Braketler diş yüzeyine, optimum bir bağlanma kuvvetiyle özel yapıştırıcılarla yapıştırılırlar. Ancak ortodontik tedavi sırasında sert yiyecekler yediğimizde veya çeşitli travmalar sebebiyle, braketler diş yüzeyinden ayrılabilir.  Eğer braket ağız ortamına düşmüşse onu atmayın. Eğer kopan braket hala ark teline bağlı durumda ise onu yerinden çıkartmak için çaba sarf etmeyin. Bir sonraki kontrolde doktorunuz eğer gerekli görürse braketi tekrar yapıştırır. Eğer ilgili kısım yanağınızı/dudağınızı rahatsız ediyorsa ortodontik mum kullanabilirsiniz.

Ark telinin batması,uzaması ve ligatür telinin batması

Braketin içinden çıkan tel veya ark telinin çıkması, uzaması sonucunda yanağa ya da dudağa batması söz konusu olabilir. Ark teli en arkadaki dişin tüpünden çıkmışsa çıkan teli cımbız ya da pens yardımıyla tekrar aynı yere yerleştirmeye çalışın. Teli tekrar aynı yerine takamıyorsanız o zaman temiz bir tırnak makası ile kesin ya da mum yapıştırın.
Bazen ark telini braketlere tutturduğumuz küçük tellerin uçları, fırçalama esnasında yön değiştirerek yanağa ya da dudağa batabilir. Bu durumda bir kalemin ucundaki silgiyle teli ittirmeniz yeterli olacaktır ya da bu bölgeye yine mum koyabilirsiniz.