Demirtaş Sakarya Mah. Osmangazi Caddesi No:86 D:1 Osmangazi/Bursa Ovaakça Mah. Mehmet Dede Caddesi No:6/A Osmangazi/Bursa

Randevu Talebi

!
!
!
!
İptal
Lütfen Bilgilerinizi Eksiksiz Giriniz
Randevu talebinizi alabilmemiz için lütfen iletişim bilgilerizi eksiksiz giriniz ve randevu talep nedeninizi mesaj kısmına yazınız.

Ortodontik Tedavi Yöntemleri

Sabit ortodontik tedavi : Ortodontik tedavinin en çok tercih edilen şeklidir. Dişlerin üzerine özel yapıştırıcılar ile yapıştırılan braketlerin içine ileri teknoloji ürünü çeşitli kalınlıkta ve bükümlerde teller yerleştirilir. Bu teller braketler aracılığı ile dişe istenilen yönde kuvvet uygular ve dişler hareket eder. Dişin kökünü de hareket ettirmek mümkündür. Braket bakımı için hasta kooperasyonu gerekir, ama kontrol daha çok doktorun elindedir.

Lingual Ortodontik Tedavi: Artık günümüzde estetik sabit ortodontik tedavi denilince akla braket ve ark tellerinin dişlerin arka yüzeylerine yerleştirildiği görünmez diş telleri olarak bilinen lingual ortodontik tedavi gelmektedir.Başkaları tarafından fark edilmesi imkansız olan bu teknik sayesinde estetik kaygıları yüksek hasta grupları dış görünüşlerinden ödün vermeden dişlerindeki düzelmeyi daha tedavi başından itibaren adım adım izleyebilmekte, bir yandan düzgün dişlere sahip olurken diğer taraftan da tedavi sırasında özgürce gülümseyebilmektedirler. Kişiye özel lingual braketler günümüzde dünyada en yaygın şekilde kullanılan lingual tedavi sistemidir; genç ve erişkin farketmeksizin hemen hemen tüm vakalar tedavi edilebilir. 

 

Fonksiyonel ortodontik tedavi: Çeneler arası düzensizlikler ortopedik uygulamalar ile büyüme, gelişim çağı içerisinde düzeltilebilirler Çocuğun büyüme gelişiminden yararlanılarak uygulanan, çene kemiklerinin ve kafa kemiklerinin büyümesini yönlendirmeyi amaçlayan ortopedik bir tedavidir. Alt çenenin aşırı ileri olduğu durumlar, üst çenenin aşırı ileri olduğu durumları gibi bozukluklar bu gruba girer. Çocuğun yaşı çok önemlidir. Bu tedavi büyüme ve gelişim tamamlandıktan sonra uygulanamaz.İki çeneyi de ilgilendiren hareketli apareylerle veya çene dışından uygulanan extra oral apareylerle tedavi yapılır. Bazen ortodontik apareylerle birlikte kullanılır.

Şeffaf Plak İle Ortodontik Tedavi: Ortodontik tedavi söz konusu olduğunda özellikle erişkin bireyler tellerin dış görünüşlerini etkileyeceğinden korkarak ortodontik tedaviye adım atamayabilir. Bu sorun, şeffaf plaklarla uygulanan Invisalign tedavisi sayesinde günümüzde aşılmıştır. Ortodontik tedavilerde gelinen en son teknolojilerden biri olan Invisalign, size özel yapılmış şeffaf plaklar ile dişlerinizi düzeltmek için uygulanan telsiz ortodontik tedavidir. Bu plaklar yumuşak, rahat ve tamamen şeffaf olup dişlerinizin üzerine oturtulur. Diş telleri aralarına yiyecek kaçabildiği için hastaya rahatsızlık verebilmekte ve genel itibariyle metal oldukları için ağızda istenmeyen bir görüntü oluşturabilmektedir. Invisalign tedavisinde ise sosyal kaygılarınızı bir kenara bırakarak tedavi olduğunuz dışarıdan anlaşılmadan da dişlerinizde düzelme elde edebilirsiniz. 

 

Ortognatik cerrahi: Ortodontik veya ortopedik tedavi ile düzeltilemeyecek durumlarda ortognatik cerrahiye başvurulur. Çene ve yüzde oluşan bozukluklar doğuştan olabileceği gibi, kaza ve hastalıklara bağlı olarak sonradan da ortaya çıkabilir. Çenelerin birbirine ve yüze göre uyumsuzluğu, hastalarda hem estetik hem fonksiyonel hem de psikolojik rahatsızlıklara yol açmaktadır. Önce ortodontik sabit tel tedavisi ile dişler çene kemikleri üzerinde doğru pozisyonlarına konumlandırılırlar. Ardından cerrahi ile çeneler kafa kaidesi ve yüz yapısı ile uygun olacak şekilde karşılıklı getirilerek birleştirilirler. Operasyonlar genel anestezi altında gerçekleşir. Cerrahi gerektirebileceği düşünülen kimi anomaliler ortodontide son yıllarda meydana gelen gelişmeler sayesinde sadece sabit aygıt uygulamaları ile tedavi edilebilmektedir.

Pekiştirme tedavisi: Ortodontik tedavi ile dişler düzeltildikten sonra dişi saran dokuların, dişlerin bu yeni pozisyonlarına uyum sağlamaları için zaman gerekir. Zira kemik doku henüz tam olgunlaşmamıştır. Bu nedenle aygıtlar çıkartıldıklarında dişler eski pozisyonlarına dönme eğiliminde olurlar. Bunu engellemek amacıyla dişleri yeni yerlerinde pekiştirmek gerekir. Bunun için sabit veya hareketli çeşitli aygıtlardan faydalanılmaktadır. Aktif ortodontik tedavinin süresine, gerçekleştirilen diş hareketi miktarına, hastanın yaşına ve tedavi başındaki anomalinin cinsine göre pekiştirme tedavisinin süresi ve tedavide kullanılan aygıtların cinsi değişmektedir.
Pekiştirme aygıtları istenen şekilde takılmadıklarında dişler eski konumlarına geri dönebilirler. Bundan dolayı pekiştirme aygıtlarının ortodontik tedavide önemli bir rol oynadıkları unutulmamalıdır.